木曜日, 11月 16, 2006

Дунд шат - 10-р хичээл

Шинэ үгс

クリックする - Дарах

メニュー - Цэс

ワープロソフト – Word

キーボード – Компьютерийн гар

入力(にゅうりょく)する - Оруулах

モード – Шинж байдал

変換(へんかん)する – Хөрвүүлэх

なるほど - Өө тиймүү

ギョーザ – Банш

(かわ) - Хальс

ボール – Ваар, аяга

小麦粉(こむぎこ) - Гурил

加える(くわえる) - Нэмэх

こう - Ингэж

手早く(てばやく) - Хурдан

さっと – Амархнаар хурдан

固まり(かたまり) - Бөөгнөрөх

こねる - Нухах

耳たぶ(みみたぶ) - Гурил нухах үед 2 талаар илүү гардаг чих шиг зүйл

表面(ひょうめん) - Гадаргуу

布き(ふき) - Алчуур

() - Хэрэгсэл

こんなふうに - Иймэрхүү

細かい(こまかい) - Жижиглэн

みじん切り(みじんぎり) - Жижиг хэрчих

ぎゅっと – Чанга, сайн гэгч нь

絞る(しぼる) - Атгах, чихэх

ひき肉(ひきにく) - Мах татах

混ぜ合わせる(まぜあわせる) - Холих

調味料(ちょうみりょう) - Амтлагч

味付け(あじつけ)する - Амтлах

包む(つつむ) - Чимхэх

ゆでる - Буцалгах

(しき) - Хэлбэр, маяг

中国式(ちゅうごくしき) - Хятад маягийн

麺棒(めんぼう) - Гулууз, ганжин

伸ばす(のばす) - Элдэж уртасгах

包み込む(つつみこむ) - - Чимхэх

沸騰(ふっとう)する - Буцалгах

浮き上がる(うきあがる) - Бэлэн болох

出来上がり(できあがり) - Идэхэд бэлэн

() - Цуу

しょう() - Шар буурцаг

たれ - Сүмс

つける(たれに~) - ДүрэхСүмсэнд

白菜(はくさい) - Хятад байцаа

ねぎ - Сонгино

(あぶら) - Тос

カーソル - Курсор

合わせる(あわせる) - Тохируулах, тааруулах

ダブルクリックする – Давхар дарахКомпьютерийн хулгана

ファイル - Файл

開く(ひらく)ファイル(ふぁいる)が~) - Нээхфайл

部分(ぶぶん) - Хэсэг

数字(すうじ) - Тоо

フロッピー – Флоппи диск

保存(ほぞん)する - Хадгалах

呼び出す(よびだす) - Нээх

修正(しゅうせい)する - Засах

いためる - Шарах

茶色(ちゃいろ) - Бор

オムレツ – Шарсан өндөг

ふわっと – Дөнгөж, хөнгөн

仕上げる(しあげる) - Дуусах

焼く(やく) - Шарах

付く(つく)(いろ)が~) - Наалдах, холбохӨнгө

煮込む(にこむ) - Сайн буцалгах

(しる) - Шөл

自己(じこ)紹介(しょうかい)(ぶん) - Өөрийгөө танилцуулах өгүүлбэр

バター – Масло, цөцгийн тос

(おお)さじ – Том халбага

ケチャップ – Кетчуп

こしょう - Чинжүү

フライパン – Хайруулын таваг

割る(わる) - Хуваах

熱する(ねっする) - Халуун болгох

溶かす(とかす) - Хайлуулах

まとめる(~の(かたち)に~) - Тавиххэлбэрт

押さえる(おさえる) - Зогсоох, хориглох

0 件のコメント: